Na pijacama skuplji limun i pomorandža | Cene voća

Na pijacama skuplji limun i pomorandža | Cene voća

Povećan je bio obim ponude jabuke i grožđa, dok su limun i pomorandža zabeležili rast cena.

Bolja ponuda jabuka, smokvi i grožđa na zelenoj pijaci Kalenić u Beogradu uticala je na pad cena kod većine sorti. Za razliku od njih smanjena je bila ponuda kupine, što je dovelo do rasta cena u odnosu na prethodni period.

Solidna je bila ponuda voća ina pijačnim tezgama u Loznici, a prodaja proizvoda bila je našto bolja u odnosu na prvu sedmicu septembra. Rast cena evidentiran je kod banane, jabuke i kruške. Jeftiniji je u odnosu na prethodni period bio limun.

Što se cena voća na zelenoj pijaci u Pančevu tiče skuplji su bili banana, grejfrut, pomorandža i šljiva, a jeftiniji kruška Viljamovka, grožđe belo ostalo i grožđe crno ostalo.

Zabeležen je povećan obim ponude jabuke i grožđa na kvantašu u Beogradu, a bolja je bila i ponuda šljive tokom druge sedmice septembra. Prodaja proizvoda bila je na prošlonedeljnom nivou. Skuplji je bio kivi, a jeftiniji ananas, grejpfrut, jabuka ajdared, kruška Viljamovka.

Što se kvantaša u Leskovcu tiče, došlo je do pada cena banane, grejpfruta i nektarina. Skuplji su bili limun I  pomorandža. Cene ostalih proizvoda su na nivou prošlonedeljnih.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica