Manjak kupina i borovnica uticao na rast cena | Cene voća

Manjak kupina i borovnica uticao na rast cena | Cene voća

Na zelenoj pijaci Skadarlija u Beogradu iz dana u dan bila je slabija ponuda borovnica i kupina, što je uticalo na rast cena.

Slabiji kvalitet maline uslovio je pad cene. Još uvek je dobra ponuda breskve, nektarine i šljive, dok je ponuda grožđa i jabuka bila obimnija u odnosu na prethodni period. Zabeležen je pad cena banane i pojedinih sorti jabuka.

Ponuda voća varirala je od proizvoda do proizvoda i bila je prosečna do dobra na zelenoj pijaci u Loznici. Evidentiran je pad cena breskve, grožđa i jabuke, a rast cena kod lešnika.
Dobra je bila ponuda voća na tezgama zelene pijace u Čačku. Prodaja jabuke odvijala se po ceni od 40 do 60 din/kg, za bananu je trebalo izdvojiti od 120 do 130 din/kg. Cena grožđa iznosila je 150 din/ kg.

Bolja ponuda grožđa i jabuka karakteristika je kvantaške pijace u Beogradu protekle sedmice. To je bio glavni razlog pada cena ovih proizvoda. Za razliku od njih slabija ponuda uslovila je rast cena kod ananasa, banana, borovnice, kupine i maline.

Na kvantašu u Leskovcu bili su jeftiniji jabuka, šljiva, a skuplji banana, breskva, grejpfrut, limun i nektarina. Cene ostalih proizvoda zadržale su prošlonedeljni nivo.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica