U Pančevu i Loznici cene šargarepa rastu | Cene povrća

U Pančevu i Loznici cene šargarepa rastu | Cene povrća

Na beogradskoj pijaci Kalenić bolja je bila ponuda sezonskog povrća pred praznike. Poskupljenje je jedino zabeleženo kod paprike ostale, dok je cena ostalih povrtarskih kultura ostala nepromenjena.

Pijačne tezge u Pančevu bile su slabo snabdevene povrćem protekle nedelje. Skuplji su u odnosu na prethodni period bili blitva, crni luk, paradajz i šargarepa. Zabeležen je pad cena brokoli, celera, karfiola, paprike šilje i belog pasulja.

U Loznici je zabeležena dobra ponuda cvekle, crnog luka, paprike ljute, paradajza, paškanata, peršuna korenaša, rotkvica, tikvica i zelene salate, a samim tim i niže cene pomenutih proizvoda. Skuplji su u odnosu na prethodni period bili celer, šargarepa i krastavac salatar.

Na kvantašu u Beogradu bila je dobra ponuda i dobra tražnja povrtarskih kultura na prodajnim punktovima radi obezbeđivanja potrebnih namirnica za prazničnu trpezu. Zabeležzen je pad cena brokoli, pošto se u ponudi pojavila domaća. Niže su još bile cene karfiola, tikvice, krompira, mladog kupusa i spanaća. Za razliku od njih skuplji su bili krastavac salatar, crni luk, praziluk, rotkvica, šargarepa i zelena salata.

Na kvantaškoj pijaci u Leskovcu što se povrća tiče cene su mirovale.

Na ostalim prodajnim mestima ponuda, tražnja i cene nisu se značajno menjali.

Izvor: STIPS

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica