Odlična ponuda paprike i boranije | Cene povrća

Odlična ponuda paprike i boranije | Cene povrća

Na zelenoj pijaci Skadarlija asortiman i ponuda paprike primetno je bolji, dok je slabija bila ponuda boranije, brokoli i karfiola.

Uprkos dobroj ponudi paradajza cena je viša u odnosu na prethodni period, a skuplja je bila i boranija. Evidentiran je pad cene praziluka.

Ponuda povrća varirala je od proizvoda do proizvoda i bila je prosečna do dobra na zelenoj pijaci u Loznici.

Evidentiran je pad cena krastavca salatara, krastavca kornišona, paprike ljute, patlidžana i peršuna lišćara, a rast cena blitve, boranije, dinje, krompira, crnog luka i rena.
Dobra je bila ponuda povrća na zelenoj pijaci u Čačku. Cena krompira varirala je od 50 do 60 din/kg, a boranije od 250 do 300 din/kg. Paprika se protekle sedmice mogla pazariti po ceni od 100 do 140 din/kg, a paradajz, krastavac i šargarepa po ceni od 90 do 100, krastavac kornišon 100 din/kg.

Primetno je slabija bila ponuda boranije, brokole, karfiola i spanaća na kvantaškoj pijaci u Beogradu, dok je ponuda ostalih proizvoda bila na prošlonedeljnom nivou. Skuplji su bili boranija, krastavac, šampinjoni, spanać i tikvica, dok su jeftiniji bili kafiol, kupus, lubenica, crni luk, crvena paprika, praziluk i zelena salata.

Na kvantašu u Leskovcu bili su jeftiniji kupus i paprika ljuta, a skuplji beli luk i paškanat . Cene ostalih proizvoda zadržale su prošlonedeljni nivo.

Izvor: STIPS

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica