Niža cena tovnih bikova u Užicu | Cena žive stoke

Niža cena tovnih bikova u Užicu | Cena žive stoke

U protekloj sedmici zabeležena je niža cena tovnih bikova u Užicu i teladi u Požarevcu.

Cene tovnih bikova, krava za klanje, teladi, tovne junadi

Pad cene tovnih bikova telesne mase preko 500 kilograma SM rase tokom druge sedmice avgusta evidentiran je na stočnoj pijaci u Užicu. Dominirao je iznos od 240 din/kg.

Niža je, takođe, bila i cena krava za klanje, jer su se najčešće mogle pazariti po ceni od 150 din/kg.

U klanicama na području zlatiborskog regiona došlo je do pada otkupne cene tovnih bikova SM rase telesne mase preko 500 kilograma.

Na stočnoj pijaci u Požarevcu je zabeležen pad dominantne cene teladi SM rase telesne mase do 160 kilograma u odnosu na prethodni period. Dominirao je iznos od 370 din/kg.

U klanicama na području Braničevskog regiona je pored teladi SM rase telesne mase do 160 kilograma i krava za klanje protekle sedmice vršen otkup tovne junadi telesne mase do 300 kilograma po dominantnoj ceni od 230 din/kg.

Cene prasadi, tovnih svinja, krmača za klanje

Dominantna prodajna cena prasadi telesne mase od 16 do 25 kilograma bila je viša na stočnoj pijaci u Sremskoj Mitrovici. Iznosila je 220 din/kg. Identična je situacija evidentirana i u klanicama na području Sremskog regiona.

Otkupna cena tovnih svinja telesne mase od 80 do 120 kilograma bila je viša a cena krmača za klanje niža u odnosu na prethodni period u klanicama na području srednjebanatskog regiona.

Dominantna cena tovljenika iznosila je 165 din/kg, a krmača za klanje 120 din/kg.


Cene jagnjadi

Na pijaci žive stoke u Užicu došlo je do rasta cene jagnjadi tokom druge sedmice avgusta. Domnantna cena iznosila je 270 din/kg.

Otkupna cena jagnjadi bila je viša i u klanicama zlatiborskog regiona u odnosu na prethodni period, pošto je dominirao iznos od 260 din/kg. Klaničari sa područja raškog regiona zabeležili su rast otkupnih cena jagnjadi na 250 din/kg, jaradi na 200 din/kg i ovaca na 140 din/kg protekle sedmice.

Žitarice i stočna hrana

Rast cena sojine sačme i suncokretove sačme evidentiran je u maloprodajnim objektima na području Kraljeva. Za sojinu sačmu je trebalo izdvojiti 105 din/kg, a za suncokretovu sačmu 57 din/kg.


Na pijaci u ovom gradu došlo je do pada cena pšenice upakovane u džakove i stočnog brašna na 28 din/kg. Sojina sačma je bila skuplja, a suncokretova sačma jeftinija tokom protekle nedelje u maloprodajnim objektima na području Užica. Za sojinu sačmu su kupci trebali da izdvoje 96 din/kg, a za suncokretovu sačmu 60 din/kg.

Izvor: STIPS


Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica