Svet poljoprivrede Prodavnica

Bolja ponuda manadarine | Cene voća

Ponuda i asortiman jabuka su sve bolji na zelemoj pijaci Kalenić u Beogradu.

Nastavljen trend dobre ponude grožđa, a bolja je bila i ponuda kivija i nara što je uticalo na pad cene. Smanjen je bio obim ponude nektarine, breskvi i šljive, a dosta slabija bila je ponuda maline, borovnice i kupine. Mogle su se pazariti na nekoliko pijačnih tezgi. Samim tim i cena ovih poljoprivrednih proizvoda bila je viša u odnosu na prethodni period.

U Pančevu je zabeležena dobra ponuda mandarine, jabuke, grožđa. Niže su bile cene kruške, lešnika, šljive i jabuke (Ajdared, Greni Smit). Skuplji su u odnosu na prethodni period bili banana, breskva, grejpfrut, grožđe i nektarina.

Bolja ponuda mandarine uticala je na pad cene na kvantašu u Beogradu. Za razliku od nje slabija je bila ponuda malina i borovnica, što je uticalo na rasta cena, pa je kod maline dominirao iznos od 650 din/ kg, a kod borovnice iznos od 800 din/kg. Skuplji su u odnosu na prethodni period bili banana, breskva i nektarina, a jeftiniji limun i pojedine sorte jabuke.

Na kvantaškoj pijaci u Leskovcu je zabeležen rast cena šljive i banane. Za razliku od njih bili su jeftiniji grožđe, jabuke i limun.

Komentari