Svet poljoprivrede Prodavnica

Tokom vikenda veoma toplo vreme | Vremenska prognoza za naredne dane

Prvog dana vikenda najavljeno je sunčano i veoma toplo vreme. Duvaće slab i promenljiv vetar. Najniže dnevne temperature kretaće se od 15 do 24, najviše od 34 na severu do 40 stepeni na jugu zemlje.

U nedelju vreme pretežno sunčano, veoma toplo. Na severu i zapadu Srbije očekuje se uz izolovani razvoj oblačnosti ređa pojava kratkotrajnog pljuska i grmljavina.

Duvaće južni i jugozapadni vetar u pojačanju, a u popodnevnim i večernjim časovima u Vojvodini u skretanju na severozapadni. Prognozirane su najniže temperature od 16 do 24 i najviše od 34 na severu do 42 stepena na jugoistoku. Meteorolozi upozoravaju na maksimalne temperature veće od 38 stepeni i lokalnu pojavu grmljavina sa ili bez padavina.

Tokom prvog dana nove sedmice na severu i zapadu Srbije najavljeno je osveženje uz delimično povećanje oblačnosti i lokalnu pojavu pljuskova sa grmljavinom. Na jugoistoku zemlje vreme pretežno sunčano i dalje veoma toplo. Duvaće slab i umeren severozapadni vetar, a na jugu zemlje promenljivog smera.

Očekivane najniže temperature od 16 do 22, a najviše od 28 na severozapadu do 37 stepeni na jugoistoku zemlje.

Meteorolozi upozoravaju na maksimalne temperature veće od 35 stepeni i lokalnu pojavu grmljavina sa ili bez padavina.

U narednim danima pretežno sunčano i manje toplo vreme, ali u sredu očekivan nagli porast temperature u svim krajevima. U četvrtak vreme promenljivo, u severnoj polovini Srbije svežije, u južnoj i dalje toplo. Mogući lokalni pljuskovi sa grmljavinom.

Izvor: RTS, AccuWeather

Komentari