Zašto je maj mesec idealan za osiguranje vaše poljoprivredne proizvodnje

Povodom 84. Međunarodnog sajma poljoprivrede u Novom Sadu kompanija „Dunav osiguranje“ pokrenula je kampanju pod imenom „Maj, mesec poljoprivrede“. U okviru nje poljoprivrednike širom Srbije očekuju brojne pogodnosti i popusti, pa nas zato velika gužva na štandu „Dunav osiguranja“ na Sajmu uopšte nije iznenadila. Naravno, i mi smo iskoristili priliku da se upoznamo sa detaljima ponude i saznamo kakvi se to pokloni dele osiguranicima.

Goran Mačkić, direktor direkcije za prodaju neživotnih osiguranja u kompaniji „Dunav osiguranje“, objasnio nam je o kakvim je popustima i poklonima reč.

„Dunav osiguranje“ Banjaluka prošle godine prodalo više od 100.000 polisa

Kao i svake godine, i ove smo pripremili niz pogodnosti za naše verne osiguranike, kao i za buduće. Oni se ogledaju pre svega u vidu popusta, koji važe od početka trajanja Sajma do 31. maja. Popusti su sledeći: za osiguranje useva i plodova i za osiguranje životinja – 10% do kraja maja, a za one osiguranike koji zaključe osiguranje paketa čuvarkuće, koje pokriva imovinsko osiguranje domaćinstva, dajemo uz osiguranje poljoprivrede 15% popusta“, ističe Mačkić.

Štand Dunav Osiguranja - ©Agromedia 

Takođe, naša kompanija pripremila je i specijalno iznenađenje za sve osiguranike koji zaključe bilo gde na prodajnim mestima naše kompanije osiguranje useva i plodova. Reč je o poklonima u vidu vaučera za gorivo. Svi osiguranici sa ukupnom premijom osiguranja od preko 20.000 dinara stiču pravo na određenu visinu vaučera“, dodaje on.

Lider na tržištu osiguranja zaključio više od 1,8 miliona polisa u 2016. godini

Vrednost jedne vaučer kartice iznosi 1.000 dinara, a broj vaučera koje osiguranici mogu da dobiju zavise od iznosa premije za zaključenu polisu. Na primer, za polisu čija je vrednost premije viša od 200.001 dinara, osiguranik dobija vaučere u vrednosti od 8.000 dinara, odnosno čak 8 vaučera. Oni mogu da se iskoriste do 31. avgusta ove godine na prodajnim mestima „Lukoila Srbija“.

Štand Dunav Osiguranja - ©Agromedia 

Uz sve to, otkrili smo i da ovi popusti i vaučeri nisu bili jedini razlozi što je na štandu „Dunav osiguranja“ u vreme trajanja sajma bila velika gužva. Naime, izgleda da predstavnike ove kompanije osiguranici doživljavaju kao veoma važne saradnike i partnere u proizvodnji i da su vrlo radi da se sa njima vide i razgovaraju.

Bavim se proizvodnjom povrća na oko 100 hektara zemlje. Reč je o ozbiljnoj proizvodnji sa zalivnim sistemima i svim agrotehničkim merama, pa mi je i osiguranje ozbiljno. Osiguravam imanje godinama i nalazim u tome neku sigurnost. Mislim da svaka ozbiljna proizvodnja u poljoprivredi mora da bude i osigurana, jer kako se kaže, sigurno je samo ono što je osigurano“, navodi povrtar Miloš Ajduk iz Despotova.

Uzalud nam sve ono što napravimo, uradimo i posejemo ako nemamo garanciju da ćemo to i požnjeti.

Ovaj povrtar sa kompanijom „Dunav osiguranje“ sarađuje već nekoliko godina.

Veoma sam zadovoljan tom saradnjom. Da nisam, sigurno bih do sada prekinuo. Imao sam razne štete koje su sve korektno procenjene i isplaćene, čak i bolje od onoga što sa ja zamišljao. Prošle godine, na primer, imao sam štetu na jednoj parceli luka koju sam procenio na oko 30%. Međutim, procenitelji su procenili 40%, a ja sam odlučio da to prećutim, jer mi je tako odgovaralo“, ističe Ajduk.

Po konačnoj proceni štete sve je bilo isplaćeno u roku od desetak dana. Ni tome se nisam nadao. Mislio sam da će kao kod nekih drugih kuća kod kojih sam ranije osiguravao da se čeka oktobar mesec. Ipak, sve je isplaćeno tokom leta. Zato mi se veoma sviđa saradnja sa ‘Dunav osiguranjem’ i ako ovako ostane, sarađivaćemo sigurno još mnogo godina“, dodaje povrtar.

Štand Dunav Osiguranja - ©Agromedia 

Dragan Trivanović, vinogradar iz Erdevika, još jedan je od dugogodišnjih osiguranika ove kompanije. Osiguranje je, kaže on, jedini način da uvek i bez obzira na vremenske prilike sačuva rod na više 50 hektara pod vinskim sortama grožđa.

Bila je to teška odluka, da se opredelim ne za kompaniju, već da uopšte osiguravam. To baš i nije mali trošak, ali kad se dobro izračuna i pogleda, onda je osiguranje isplativo. U slučaju leda i drugih nepogoda, mi vinogradari ostajemo bez ičega, a moramo ulagati u vinograde kao da se ništa nije desilo. Zato kad smo dobro preračunali sve, odlučili smo da je osigurati imanje prava stvar“, navodi Trivanović.

Sigurno je samo ono što je osigurano.

Živorad Žika Nikolić, urednik i voditelj emisije „Žikina šarenica“, kao dete sa sela, veoma je dobro upoznat sa problemima i nevoljama koje mogu da zadese seljaka. Zato nam je i on istakao ulogu i značaj osiguranja poljoprivrednog imanja.

Uzalud nam sve ono što napravimo, uradimo i posejemo ako nemamo garanciju da ćemo to i požnjeti. Ja sam rođen u selu Jasikovica kod Trstenika i poznati su mi svi problemi i brige sa kojima se poljoprivrednici sreću. Znam šta im nebo može doneti i odneti. Mislim da je osiguranje od svih tih nepogoda veoma važno. To nije tako skupo, a može da reši mnoge probleme. Iz iskustva vam kažem“, rekao je Žika.

Štand Dunav Osiguranja - ©Agromedia 

Probao sam ja sa raznima, ali sa ‘Dunavom’ sam nekako uvek imao najbolje iskustvo, najbolje sam i najbrže rešavao probleme. Mislim da je to zato što je ‘Dunav osiguranje’ domaća kompanija i najbolje se razumemo. Prijatelj je uvek prijatelj, ali najbolji je onaj koji je najbliži. On vam uvek izađe u susret“, dodaje on.

Sagovornici:
Goran Mačkić, direktor direkcije za prodaju neživotnih osiguranja, kompanija „Dunav osiguranje“
Miloš Ajduk, povrtar iz Despotova
Dragan Trivanović, vinogradar iz Erdevika
Živorad Žika Nikolić, urednik i voditelj emisije „Žikina šarenica“

Komentari