Vesti – Kako se troši agrarni budžet u Kragujevcu

Vesti – Kako se troši agrarni budžet u Kragujevcu

U Kragujevcu će se ove godine gotovo trećina budžeta namenjenog za programe mere podrške za sprovođenje poljoprivredne politike potrošiti za nabavku protivgradnih mreža i prateće opreme za voćnjake. Razlog za to je, kažu predstavnici Gradskog veća za poljoprivredu, veliko interesovanje Kragujevčana za ovakve programe.

Da podsetimo, za mere podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja u Kragujevcu će ove godine iz lokalnog budžeta biti izdvojeno 24,7 miliona dinara. Dodatnih 15 miliona dinara Gradska uprava za investicije opredelila je i za razvoj putne infrastrukture i izgradnju bunara na seoskom području.

U ovom gradu za unapređenje rada udruženja i podsticanje formiranja novih organizacija poljoprivrednih proizvođača i prerađivača iz gradske kase izdvojeno je milion dinara. Isto toliko biće potrošeno i na ulaganje u zaštitu od elementarnih nepogoda i nepovoljnih klimatskih prilika.
 

Jabuke u cvetu - ©Agromedia


Za posetu poljoprivrednih proizvođača predstojećem međunarodnom sajmu poljoprivrede biće potrošeno oko milion i po dinara
, a za organizovanje sajamskih manifestacija oko milion i sedamsto hiljada. Pola miliona izdvojeno je i za ispitivanje i analizu poljoprivrednih proizvoda.

Prestavnici lokalne samouprave kažu da će, ukoliko interesovanje poljoprivrednih proizvođača za programe podrške bude veliko, biti i novih ulaganja u razvoj poljoprivrede tog grada

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica