Skupa zima: Mrznu roba i kupci na pijaci, cene naprotiv

Skupa zima: Mrznu roba i kupci na pijaci, cene naprotiv

Smrzavaju se i roba i kupci na pijaci u bloku 44 na Novom Beogradu. Retki prodavci su izložili robu zbog zime, zato je i većina tezgi prazna.

Pitali smo se kako ide prodaja u ovako teškim uslovima.

Smrznuto, kao i ovo vreme, ali roba se nije smrzla, držim je u kolima i iznosimo po malo. Mi smo tu cele godine i treba zadržati mušterije, kvalitet i održati reč, odnosno poverenje kupaca”, rekao je Ljuba Matejić, prodavac iz sela Binovo kod Smedereva.

Cene povrća za period 23-27.02.2018.

Šta prvo mrzne rekla nam je i sama smrznuta na pijaci Slađana Trajković iz sela Kumarevo, u okolini Leskovca.

Paradajz, krastavac, to prvo ledi, salata isto. Mi smo zamolili mesara ovde da nam unese robu unutra da je sačuvamo. Bićemo ovde još sat vremena, ne može više da se izdrži, i da ne bacamo robu”, rekla je ona.

A njen sin Mlađan je dodao: “Sve što smo na tezgi izložili može da potraje, ništa ne smeta, ali imamo još pedest artikala koje nismo smeli da iznesemo da ne propadnu, snalazimo se”, na pitanje šta se sada najbolje prodaje, kratko je rekao “Ništa”!

Jabuke na pijaci u Bloku 44 © Agromedia

Roba se zamrzla, ali cene nisu-naprotiv, kažu kupci. 


“Uobičajno subotom i nedeljom cene budu veće”, požalio se Antonić Radomir.

Voće i povrće ne kupujem na pijaci nego u marketima, jer je tamo jeftinije. Kupio sam pomorandže u marketu za 50 dinara”, rekao je penzioner Miodrag Nikolić.

Cene voća za period 23-27.02.2018.


“S obzirom da je hladno ni prodavcima nije lako, tako da plati pa se klati”, našalila se, Vesna Nešković , koja redovno dolazi na pijacu u bloku 44.

“Malo nam je uvek, njima je mnogo, tako to uvek ide. Šta da vam kažem, nije loše, mora da se radi, pa da se zaradi koliko-toliko”, zaključio je Ljuba Matejić.


Izgleda da su i kupci videli vremensku prognozu, pa češće umesto na pijacu odlaze u markete. Ko bi još izlazio napolje po ovakvom vremenu, osim onih koji moraju.

Sagovornici:

Ljuba Matejić, prodavac iz sela Binovo kod Smedereva

Slađana Trajković iz sela Kumarevo, u okolini Leskovca

Kupci: Antonić Radomir, Miodrag Nikolić, Vesna Nešković

 


Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica