Krkobabić: Selo bez zadruge je kao tiganj bez drške

Krkobabić: Selo bez zadruge je kao tiganj bez drške

Prvi Miholjdanski sabor zadrugarstva uz podršku kabineta Milana Krkobabića organizovao je zadružni savez Nišavskog i Topličkog okruga u Domu vojske Srbije u Nišu. 

Otvarajući sabor, ministar u Vladi Srbije zadužen za regionalni razvoj Milan Krkobabić je izjavio da je u proteklih godinu dana u Srbiji formirano  311 zadruga, dok se u prethodnom periodu godišnje gasilo stotinak.

„Krenuli smo u priču sa 500 zadruga u 500 sela, mislili smo da neće biti lako, ali eto do sada je osnovano 311 zadruga, pomogli smo 22, a u ovoj godini ćemo pomoći još sedamdesetak, što je 3-4 puta više. U Srbiji najbolje prolazi ono što se pokaže kao dobro na primeru. Bez udruživanja nema boljitka“, rekao je Milan Krkobabić.

 Miholjdanski sabor zadrugarstva © Agromedia

Krkobabić je istakao da je selo bez zadruge kao tiganj bez drške i podsetio da je Vlada Srbije ove godine izdvojila 825 miliona dinara. Na prvom Miholjdanskom saboru, zadrugari sa juga Srbije predstavili su zadruge i proizvode…

Koje su pogodnosti udruživanja – Zadrugarstvo sve primamljivije

Sirevi,čajevi, lekovito bilje, zimnica i sušeno voće, samo su deo onoga što su posetioci mogli da vide na dvadesetak štandova.

Sagovornik:

Milan Krkobabić


Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica