Na internacionalnom sajmu hrane i pića Interfood and drink 2018. u Sofiji predstavila se i vinarija sa juga Italije iz Apulije – Antica Masseria Jorche.
Emanuela zajedno sa sestrom Dalilom, predstavnica je pete generacije porodičnog posla.
„Proizvodimo vino Primitivo, tipično za jug Italije. Ovde su izložena gotovo sva vina iz naše ponude. Kompaniju poslednjih pet godina vodimo moja sestra i ja, prihvatile smo stari porodični biznis“, izjavila je za Agromediju Emanuela Gianfreda.
Možda vas zanima
Kako se suzbija bela trulež grožđa
29/07/2020
Imali smo priliku da probamo ovo vrhunsko vino iz Italije i to ono koje vlasnica vinarije posebno izdvaja.
„Moje omiljeno vino je Primitivo di Manduria, dolazi iz veoma starog vinograda koji se nalazi u neposrednoj blizini Jonskog mora. Zahvaljujući morskom vazduhu, ovo vino je veoma zdravo i specifičnog ukusa sa pomalo slanim notama“, objasnila je Emanuela Gianfreda.
Na sajmu hrane i pića u Sofiji predstavljeno 17 kompanija iz Italije
Apulija zauzima „štiklu apeninske čizme“. Najjužnija je i najistočnija regija Italije i postala je poznata po drevnim tradicijama, čistom moru, ukusnoj kuhinji i vrlo dobrim vinima. Vino kuće Jorka sa ovog područja distribuira se širom sveta od istoka do zapada, a u zemljama našeg regiona za sada moguće ga je pronaći jedino u Rumuniji.
Sagovornica:
Emanuela Gianfreda, etnolog i vlasnica vinarije Antica Masseria Jorche
Komentari