.png)
Štrudla s makom – stari banatski recept od kiselog testa
Pročitajte o tradicionalnom receptu za štrudlu s makom koja je oduvek važila za jednu od obaveznih poslastica na trpezi.
Pročitajte o tradicionalnom receptu za štrudlu s makom koja je oduvek važila za jednu od obaveznih poslastica na trpezi.
Saznajte kako se pravi bečki išler - kolač bogatog ukusa i raskošnog izgleda.
Lekovita svojstva gljiva, prijatan ukus i zanimljivi kulinarski recepti razlozi su zbog kojih bi gljive trebalo da uvrstite u vaš jelovnik.
Pre nego što se upustite u jesenju avanturu pravljenja ajvara pročitajte naš najjednostavniji recept za pripremu ovog zimskog delikatesa.
Kako da pipremite kisele krastavce i ostalo povrće bez upotrebe konzervansa.
Po nekim istraživanjima u našoj zemlji se po glavi stanovnika potroši od 300 do 600 grama meda godišnje.
Letnji džem možete mazati na prepečen hleb ili palačinke. Takođe, možete ga dodati jogurtu ili sladoledu od vanile.
Na jugu Srbije gotovo da nema svečanijeg ručka bez punjenih suvih paprika, svejedno da li posnih ili mrsnih. Za Badnje veče na trpezi su posne punjene paprike.
Pravoslavni vernici, čija crkva poštuje stari julijanski kalendar, Božić proslavljaju 7. januara. Prethodi mu božićni post koji traje od 28. novembra do 6. januara.
Praznici pred nama idealno su vreme za pirpremu pihtija. Recept za pihtije je zaista jednostavan. Pripremite tradicionalni srpski delikates.
Kitnikez, najstariji vojvođanski slatkiš od dunja, danas se retko sprema. Osnovni sastojci su dunje i šećer, a po želji i orasi. Poznat je i kao sir od dunja.
Ukusnih i tradicionalnih jela ima u svim krajevima u Srbiji. Sada Vam predstavljamo specijalitet iz južnih i istočnih krajeva Srbije - belmuž. A tu je i recept!
Lužnička vurda je mlečni proizvod visokog kvaliteta koji nije ni sir, ni pavlaka, ni kiselo mleko a smatra se kvalitetnijom i ukusnijom od svega nabrojanog.
Zimnica Ane Nikodijević, privlači i one koji nisu ljubitelji ovih tradicionalnih proizvoda.
Za Agromedia portal ovi proizvođači otkrivaju kako izgleda ceo proces kiseljenja i šta je važno znati pri kupovini kiselog kupusa.
Na putu u okolini Ljiga, u selu Dučić, spazili smo tablu sa natpisom Sir i kajmak, zimnica, slatko i sokovi.
Šljivani kolač specijalitet je koji se pravi i dan-danas, ali mnogo manje nego nekada. Jedna prava domaćica sa nama je podelila recept za ovaj kolač od šljiva.
Neizostavna namirnica na srpskoj trpezi je hleb. Jedan od njih je svakako i mešenje hleba bez upotrebe kvasca.
Nije baš lako tačno odrediti koliko zimnice treba da se pripremi. Ipak, stručnjaci za ishranu napravili su približnu računicu za jednu prosečnu porodicu.
Mnoge domaćice sa zadovoljstvom pripremaju zimnicu od voća i povrća koristeći stare i proverene recepte.