
Evo kako se u Futogu kiseli kupus!
Nalazimo se u periodu godine kada su kiseli kupus i proizvodi od kiselog kupusa gotovo na svakoj trpezi. Zato smo posetili čuvenu porodicu Ćulum iz Futoga.
Nalazimo se u periodu godine kada su kiseli kupus i proizvodi od kiselog kupusa gotovo na svakoj trpezi. Zato smo posetili čuvenu porodicu Ćulum iz Futoga.
Želite kiseli kupus koji sve do proleća ima lepe čvrste glavice? Probali ste različite recepte i nijedan nije pravi? Agromedia sa vama deli čak 2 proverena recepta!
Porodica Ćulum već 40 godina kiseli Futoški kupus, a inovativnost i kreativnost su veoma važne osobine koje jedan preduzetnik mora da poseduje.
Velike količine vitamina i minerala koje se nalaze u kupusu činili su ga prioritetnom namirnicom trpeze kod drevnih Kineza, rimskih imperatora i grčkih filozofa.
Konferencija posvećena kiselom kupusu organizovana je u prostorijama firme Agrimatco u Čelarevu. Predstavljen je hibrid Marloo F1.
Za Agromedia portal ovi proizvođači otkrivaju kako izgleda ceo proces kiseljenja i šta je važno znati pri kupovini kiselog kupusa.
Pre petnaestak godina na našim trpezama u toku zime tradicionalno su služeni kiseli kupus ili turšija. Danas zimske trpeze sa svežim povrćem uopšte nisu retke.
Ukoliko biste želeli da proizvedete kupus za kiseljenje, onda je svakako korisno znati da je pored agroekoloških uslova i klimatskih faktora, bitan i sortiment.
U selu Mrčajevci kod Čačka održana je 14. po redu trodnevna turistička manifestacija „Kupusijada“. A tu su i 2 PROVERENA recepta za savršen kiseli kupus!
Kupus spada u povrće koje naše domaćice redovno gaje u baštama. Može se gajiti kao jesenja biljka, ali i biljka za upotrebu u proleće, odnosno kao rani kupus.
U ovonedeljnoj emisiji saznajte zbog čega stručnjaci smatraju da sistem subvencionisanja poljoprivrede nije dobar, ali i zašto se u Pirotu plodna zemlja ne obrađuje.
Od čega zavisi kvalitet borovnice i kako izgleda najbolja ugostiteljka u Gruži saznajte u 629. epizodi Sveta poljoprivrede.
Jednostavan recept kako pripremiti zimnicu na tradicionalni način, bez konzervansa baš kao naše bake.
Pravoslavni vernici, čija crkva poštuje stari julijanski kalendar, Božić proslavljaju 7. januara. Prethodi mu božićni post koji traje od 28. novembra do 6. januara.
Lužnička vurda je mlečni proizvod visokog kvaliteta koji nije ni sir, ni pavlaka, ni kiselo mleko a smatra se kvalitetnijom i ukusnijom od svega nabrojanog.
Nije baš lako tačno odrediti koliko zimnice treba da se pripremi. Ipak, stručnjaci za ishranu napravili su približnu računicu za jednu prosečnu porodicu.
Da bi vam zimnica bila što uspešnija dajemo vam 15 korisnih saveta koji bi se trebalo pridržavati.
Za grejanje organizma u danima mraza najbolja je kuvana rakija. Tako bar smatraju u Šumadiji, po čijem okrugu je ovaj napitak dobio i nadimak - šumadijski čaj!
Za uspešno gajenje kupusnjača proizvođači bi trebalo da znaju koje su osnovne potrebe ovih kultura, kao i najčešće bolesti i štetočine koje ih napadaju.
Oznaku geografskog porekla danas ima ukupno 69 specijaliteta iz naše države, ali i iz Hrvatske, Češke i Crne Gore.