
Kako pripremiti plemku za kalemljenje?
Diplomirani inženjer Vladimir Milutinović nam je pokazao kako se priprema plemka divlje kruške uz pomoć krompira.
Diplomirani inženjer Vladimir Milutinović nam je pokazao kako se priprema plemka divlje kruške uz pomoć krompira.
Kalemljenjem rasada paprike povećava se otpornost biljke na bolesti ali i prinos.
Dženarika, ringlov ili piskavac, neki su od naziva ove voćke iz roda Prunus, koja je polazni rođak šljive a po morfologiji odlikuje se sličnim karakteristikama.
Stabilan prinos oraha zavisi od kvaliteta sadnica. Jedan od načina da proizvedete kvalitetne sadnice oraha jeste kalemljenje.
Kalemljenjem paradajza obezbeđuje se otpornost biljaka i osigurava dobar prinos.
Kalemarstvo je više stotina godina bila karakteristika sela s leve strane Zapadne Morave. Danas je jako mali broj domaćinstava kojima je i dalje to primarna delatnost.
Aronija može da se kalemi na nekoliko vrsta podloga, jedna od njih koja se najčešće koristi je jarebika. Više o tome saznajte u tekstu.
Ukoliko želite da sami izvršite kalemljenje biljaka znajte da to može biti veoma lak posao. Ipak, neophodno je da imate odgovarajuću opremu. Pogledajte kakvu.
Južno voće je u svakom pogledu posebno, lepo, ukusno i egzotično. Iako nije u potpunosti svojstveno našem području, saznajte kako ga možete uspešno gajiti.
Badem ima veoma ukusan plod, a sa druge strane visoka cena, kao kod lešnika, privlači veliki broj ljudi da započnu sa gajenjem.
Donji Matejevac pored Niša odnedavno je poznat i po novoj sorti kajsije, nastaloj prirodnom mutacijom, na imanju Budimira Rašića, po kome ona i nosi naziv buda.
Diplomirani inženjer Vladimir Milutinović je za Agromediju govorio o divljoj kruški, kako sačuvati stare sorte i izabrati pravu sadnicu za kalemljenje.
Saznajte kako je nastalo kalemarstvo u trsteničkom kraju i koliko je potrebno vremena da bi se dobio jedan lozni kalem koji će vinogradar posaditi.
Kalemljenje rasada bostana postiže se bolji kvalitet plodova i veći prinos.
Na koji način i zbog čega treba orezivati borovnice i aronije, kao i zašto je kalemljenje bitno, objasniće dr Ivo Đinović.
Da li ste znali da je dženarika vrsta šljive koja je poreklom sa Balkana? Danas se ona koristi uglavnom kao podloga za kalemljenje raznih sorti šljiva i kajsije.
U poljoprivrednoj emisiji "Svet poljoprivrede" pogledajte koji je alat neophodan da biste sami kalemili biljke, ali i kakve su cene poljoprivrednih proizvoda.
Zašto Kačarevo nazivaju prestonicom slanine i kako je bilo na 11. Međunarodnom sajmu kompanije Agromarket otkrivamo u 545. epizodi Sveta poljoprivrede.
Zima je pravo vreme za orezivanje voćaka, a sada to možete učiniti u samo 3 jednostavna koraka.
Pričamo o tome kada je najpogodnije vreme u toku godine da se uradi krečenje stabala voćki i kako pravilno pripremiti smesu za krečenje.