Superior

Adresa: Bulevar Oslobođenja 238

E-mail: office@superior-seeds.com

Telefon: +381 26 4 150 150

Sajt: Superior Seeds

Superior Seeds je 1993. godine osnovao dr Ivo Đinović, profesor povrtarstva i selekcionar bilja, danas genetičar sa iskustvom od 35 godina staža, sa sinom Nebojšom Đinovićem, diplomiranim inženjerom poljoprivrede. Kompanija se bavi istraživanjem, razvojem, proizvodnjom i prodajom semena povrća, stvaranjem sadnica voća i ratarskih kultura – kukuruza.
 

dr Ivo Đinović ©Agromedia

Tim okupljen oko osnivača, koji radi na pronalaženju novih sorti i hibrida biljaka, sastoji se od diplomiranog molekularnog biologa i tri diplomirana inženjera poljoprivrede.

Laboratorija za kulturu tkiva, jedinstvena u našoj zemlji, u kojoj stvaramo sve naše sorte i hibride, garant je kvalitetnih hibrida i sorti, koje  kompanija Superior proizvodi decenijama. Imamo sopstvene sorte i hibride paradajza, paprike, krastavca, crnog luka i kukuruza šećerca. Sve su zakonom zaštićene i samo mi imamo prava na proizvodnju, promet i distribuciju na tržištu. 

Mlade biljke u epruveti

Uspeh Superiorove paprike Slonovo uvo, poznate i pod nadimkom “srpsko seme” i van granica naše zemlje, koja je posebno tražena na teritoriji Bugarske,  dokaz je da trud i stručnost rezultiraju uspehom.

paprike sorte slonovo uvo

Kao porodična kompanija, Superior neguje porodične vrednosti. Porodica znači brigu o njenim članovima i zato mi brinemo o korisnicima naših semena! Bitno je naglasiti da kompanija Superior prati ceo proces od stvaranja sorti i hibrida, preko proizvodnje semena, rasada, pa sve do presađivanja kod krajnjih proizvođača. Na taj način osiguravamo da će proizvod ispuniti sva očekivanja, a kupovinom naših semena i rasada dobijate

  • potvrđen kvalitet
  • sigurnost u proizvode
  • odlične prinose

Superior paprika i paradajz

Kod nas Vas na jednom mestu čekaju semena, rasadi i sadnice povrća i voća koje tražite. Veliki broj biljnih apoteka koje se nalaze na celoj teritoriji Srbije imaju naše proizvode tako da ćete ih bez muke nabaviti.

Superior ogledno polje

Na terenu imamo tri diplomirana inženjera poljoprivrede koji su dostupni korisnicima naših semena kad im zatreba stručni savet.

Pravilno odabrano seme daje velike prinose i ukusne plodove. Veliki prinosi i kvalitetan krajnji proizvod znače odličan prihod koji Vama omogućava ispunjenje svojih zamisli. Upravo to ćete pronaći kod nas!

Proizvodi

Ukoliko ste poljoprivrednik koji zna da je za dobar rod veoma važan odabir pravog semena, onda je naša ponuda baš za Vas! Superior d.o.o. podeljen je u 3 segmenta, kako bi poljoprivredni proizvođači lako došli do kvalitetnih semena i sadnica koji ispunjavaju potrebe savremenog seljaka.

SUPERIOR SEEDS

Specijalizovano je za razvoj, proizvodnju i prodaju semenskog materijala povrća. Danas preduzeće raspolaže sa preko 50 sopstvenih sorti i hibrida povrća, a oko 50% svih sertifikovanih semena povrća koji se proizvode u Srbiji su poreklom iz ovog porodičnog preduzeća. Da bi se garantovao kvalitet naših proizvoda mi koristimo ISO 9000:2001 standard.

SUPERIOR FRUIT

Bavi se proizvodnjom bezvisrusnih voćnih sadnica u našoj „in vitro“ laboratoriji. Specijalizovali smo se za retke voćne vrste i za bobičasto voće poput aronije, borovnice, brusnice, godži i maline.

SUPERIOR CORN

Nastao je u saradnji sa prof. dr Lazarom Kojićem, jednim od najiskusnih svetskih stručnjaka za hibride kukuruza, bivšim dugogodišnjim direktorom Instituta za kukuruz Zemun Polje koji je višestruko nagrađivan u svom radnom veku od strane Kineske, Kazahstanske i Ruske vlade za izuzetan doprinos u poljoprivredi. Preduzeće danas raspolaže sa pet hibrida u klasi FAO 500 i FAO 600 koji su se dokazali svojom dobrom otpornošću na sušu.

SUPERIOR raspolaže sa jednom od najvećih banki gena u istočnoj Evropi i neprestano radi na razvoju novih hibrida. Zahvaljući iskustvu dr Đinovića u državnom institutu za povrtarstvo, početkom 90-tih godina 20. veka stvoreni su brendovi slonovo uvo, amanda, maraton i fantom koji i danas važe za prepoznatljive proizvode iz Srbije.

Zahvaljujući toj činjenici Superior danas dominira u proizvodnji semena povrća kako na nacionalnom, tako i na internacionalnom nivou. Izvozimo naše proizvode u 13 zemalja, a do 2016. ćemo imati 18 država u našem portfoliju sa tendencijom rasta.

To je sigurno dovoljno razloga da nas kontaktirate i kod nas kupite semena paprike, paradajza, kupusnjača i ostalog povrća, baš kao i kukuruza, a naravno tu su i sadnice voća da upotpunite ili formirate svoj voćnjak. 

Više informacija o proizvodima ove kompanije možete naći u katalogu proizvoda Superior kompanije:

PDF ikonica KATALOG PROIZVODA SUPERIOR.PDF