Savremeni poljoprivrednici se informišu i kupuju preko interneta

Savremeni poljoprivrednici se informišu i kupuju preko interneta

Moderne tehnologije pronašle su svoje mesto i u domenu poljoprivrede. Od posebnog značaja je internet, koji je sve važniji u pogledu sticanja znanja, prikupljanja informacija i traženja rešenja za mnoga pitanja koja danas muče modernog poljoprivrednika. Za vas smo izdvojili dva načina kako možete iskoristiti internet da unapredite svoju proizvodnju.

©pixabay

 

Informisanje preko interneta

Osim najjednostavnijeg načina dobijanja informacija preko interneta, a to je direktna pretraga, na nekim stranicama možete dobiti korisne savete, ali i rešenja nekih problema.

Na zvaničnoj stranici kompanije „Galenika Fitofarmacija“ možete pronaći konkretne predloge koji proizvod da koristite, u zavisnosti od toga da li vam je potreban pesticid ili đubrivo, na koju kulturu možete da ga primenite, kao i koja aktivna materija vam je potrebna. Tako ćete sebi skratiti put do pronalaska pravog proizvoda.

Galenika Fitofarmacija - sajt

Na njihovom sajtu možete naći i programe zaštite bilja koji su podeljeni prema kategorijama, pa tako imamo posebne programe zaštite za ratarstvo, povrtarstvo, voćarstvo i vinogradarstvo, gde su vam navedeni vreme primene, namena, preparat, doza i karenca.

Galenika Fitofarmacija - sajt


 

Izaberite vrhunske partnere za suzbijanje korova u kukuruzu

Zašto je ovo korisno? I iskusnom poljoprivredniku može da se desi da bude u dilemi pri odabiru adekvatnog zaštitnog sredstva. Možda želi da uštedi vreme koje je potrebno da odabere pravu kombinaciju za zaštitu bilja ili odgovarajuće sredstvo za prihranu, s obzirom na potrebe njegove poljoprivredne proizvodnje.


Kupovina preko interneta

Iako se ne mogu svi proizvodi potrebni za poljoprivredu kupiti na ovaj način, zbog posebnih uslova koji su potrebni za njihovo čuvanje i transport, nešto ipak možete poručiti preko interneta. Jedan od tih proizvoda je semenska roba.

Semena raznih sorti i hibrida lako je nabaviti preko elektronskih prodavnica raznih kompanija, kao što je, na primer, „Superior“. Ideja je da dobijete svoju elektronsku korpu, u koju „stavljate“ proizvode kao što biste uradili u pravoj prodavnici.


Superior - e-prodavnica

Fantom F1 – hibrid paradajza za profesionalne povrtare

Proizvodi se nalaze izloženi kao na policama. Klikom na sliku možete dobiti više informacija i saznati da li željenog artikla trenutno ima na lageru. Posle odabira proizvoda, dobijate informacije o troškovima isporuke, koji variraju u odnosu na to odakle poručujete i gde se dostavlja. Ostaje vam samo da sačekate svoj paket.

Superior - e-prodavnica

Zašto je ovo korisno? Kupovina putem elektronskih prodavnica znatno vam skraćuje proces nabavke i omogućava vam da svi potrebni proizvodi budu „na klik od vas“. Zašto ne iskoristiti činjenicu da u udobnosti svog doma možete jednostavno dobiti informacije i kupiti neku semensku robu, alat, ili nešto drugo što će vam koristiti u budućem radu?

3 najkorisnije poljoprivredne aplikacije na srpskom jeziku

Na kraju da napomenemo da, iako je potrebna doza opreza kada se naručuje i plaća preko interneta, ušteda u vremenu koju postižete na ovaj način nije zanemarljiva. Potrudite se da uvek kupujete i dobijate informacije na stranicama proverenih kompanija kako biste došli baš do onoga šta vam je potrebno.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica