Slaba ponuda povrća na pijačnim tezgama | Cene povrća

Slaba ponuda povrća na pijačnim tezgama | Cene povrća

Visoke temperature i otežani uslovi transporta uticali su na slabu ponudu povrća na pijacama u Srbiji.

Na zelenoj pijaci Kalenić u Beogradu uprkos raznovrsnoj ponudi povrća obim ponude bio je mali, a i prodaja slaba zbog visoke temperature proteklih dana i nemogućnosti čuvanja svežine proizvoda. Skuplja je u odnosu na predhodni period bila boranija, a jeftiniji celer, dinja, beli luk, paradajz i zelje.

Što se tiče zelene pijace u Leskovcu, zabeležen je pad cena blitve, dinje, lubenice, paškanata i šargarepe.

Dosta slaba bila je ponuda povrća na pijačnim tezgama u Pančevu. Uprkos tome niže su bile cene  žute boranije, dinje, paprike babure, paprike šilje, zelene salate i šargarepe. Rast cena zabeležen je kod blitve, brokoli, mladog crnog luka, paradajza, ljute paprike, tikvice i zeleni.

Obim ponude povrtarskih kultura bio je slabiji na kvantašu u Beogradu, a i obimom prodaje bili su nezadovoljni i proizvođači i preprodavci. Jeftiniji su u odnosu na predhodni period bili blitva, celer, kupus, lubenica, dinja, paprika babura, paprika ljuta, paprika šilja, paradajz, patlidžan, šargarepa, praziluk i zelen. Za razliku od njih skuplji su bili krastavac, spanać, tikvica i zelena salata.

Na kvantašu u Leskovcu došlo je do pada cena cvekle, paprike babure, šargarepe, boranije, dinje, karfiola, lubenice, luka crnog, paprike šilje, paprike ljute i patlidžana.

Izvor: STIPS

Pratite nas

PODELITE VEST

Tagovi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica

Izdvajamo

Prethodna
Sledeći

Povezane vesti

Najčitanije vesti

×

Prijavite se na newsletter

Saznajte prvi sve aktuelnosti