Svet poljoprivrede Prodavnica

Zoan – odličan hibrid za svakog ratara

SY Zoan je hibrid visoke prinosnosti i velike stabilnosti iz FAO grupe 640. Preporučuje se za sve intenzitete gajenja kukuruza, i odlične je prilagodljivosti. Zoan ima potencijal za zrno, branje u klipu, ali i za silažu. Odlikuje ga izuzetno brz početni porast, visoka biljka sa „stay green“ efektom, sa dugačkim klipom i odličnim prinosom zelene mase, ali i sa dubokim zrnom i vrhunskim silažnim karakteristikama.

Jelena Oljača iz kompanije „Syngenta“ rekla nam je kakve su reakcije ratara na njihove hibride kukuruza.

„Svi proizvođači koji su prethodnih godina iz ponude Syngentinih hibrida uzimali Sincero, koji je namenjen za proizvodnju silaže, a ove godine su probali Zoan, imaju izuzetno dobre reakcije. I kvantitet i kvalitet silaže od Zoana je izuzetno dobar“, ističe Oljača.
 

Hibrid kukuruza Zoan - ©Agromedia 

Božidar Marcikić, ratar iz Bačke Palanke, otkrio nam je kakva su njegova iskustva sa Zoanom: „Zoan i Jullen su jako dobri za silažu, naročito Zoan, koji je baš visok, robustan, ima dobar klip i mnogo zrna.

Slavko Borocki, ratar iz Bačke Palanke, takođe je gajio Zoan. „Prinosi su prošle godine bili vrhunski, imao sam skoro 16 tona po hektaru. Uz to, kukuruz je vrlo dobro otpustio vlagu. Zato ovaj hibrid ima sjajnu perspektivu i budućnost barem u narednih desetak godina“, naglašava ratar.

Sagovornici:
Jelena Oljača, kompanija „Syngenta“
Božidar Marcikić, ratar iz Bačke Palanke
Slavko Borocki, ratar iz Bačke Palanke

Komentari