Svet poljoprivrede Prodavnica

Koji hibridi suncokreta su najčešći izbor ratara?

I ove sezone ratari su povećali površine pod suncokretom, takvom trendu, pre svega, doprinela je nova genetika, genetika koja proizvođačima obezbeđuje do skoro neslućeni stepen sigurnosti.

To su potvrdile poslednje dve godine. Jedna izrazito sušna, druga kišna, obe su donele visoke prosečne prinose i upravo ta stabilnost i visina prinosa ono je što ratari prepoznaju kao najznačajniji kvalitet hibrida kompanije Syngenta, koji godinama dominiraju na našim njivama.

Iako Syngenta proizvođačima, jedina na tržištu, nudi sve segmente tehnologije u proizvodnji naše najznačajnije uljarice, hibridi iz ClearField sistema proizvodnje u poslednje vreme zauzimaju sve značajniju poziciju.

Zašto je tako i zašto su hibridi SY Neostar CLP i SY Bacardi CLP postali najčešći izbor naših ratara, oni znaju najbolje.

 

Syngenta suncokret © Syngenta

 

„Neostar, ja sam to ove godine probao i jako sam zadovoljan njime, dobro je niklo, dobri su prinosi. Ima više kila po jutru i hektaru“, rekao je Atila Berkeš iz Bečeja.

Zajedničko za ove hibride je da se oni gaje uz upotrebu preparata ListegoPlus što na vrlo komforan način obezbeđuje njivu čistu od najproblematičnijih korova.

„U zaštiti Neostara ja sam ove godine koristio ListegoPlus, 2l po hektaru, jako sam zadovoljan sa njima, ako je nešto zemlje malo zapušteno i zakorovljeno, onda jako dobro se izbori sa korovima, jedno komforno rešenje za čistu njivu.“

Zbog svega ovoga svoju priču o gajenju suncokreta naši ratari godinama unazad svode na svega par reči:

„Ja kad mislim na suncokret, mislim na Syngent-u“, zaključio je Đorđe Milotin iz mesta Torak.

Sagovornici:

Atila Berkeš, Bečej

Đorđe Milotin, Torlak

Komentari