Zatvaranje Superiorovih Dana polja

Zatvaranje Superiorovih Dana polja

U protekle 3 nedelje, kroz kapije Superiora prošli su ljudi iz 25 različitih zemalja. Ovog vikenda održan je poslednji ovogodišnji Dan polja. Mi smo naravno bili u Velikoj Plani i pogledajte koga smo sve ovoga puta sreli.

Kompanija Superior ovog vikenda održala je svoj poslednji ovogodišnji Dan polja. Na ovoj, trećoj po redu manifestaciji, čak je bilo i najviše ljudi, i to iz najvećeg broja zemalja. Razlog za to je, kako smo saznali, što su ovog vikenda temperature bile znatno niže i podnošljivije, ali i zato što su biljke krajem jula u vegetativnoj fazi koja odlično može da pokaže njihove karakteristike i prednosti. Inače, kroz Superiorove kapije, u protekla 3 vikenda, prošli su gosti iz čak 25 različitih zemalja.

Milan Erić, Export menadžer, u Superioru, kaže: „Za sada su utisci čak i bolji nego što smo mi očekivali. Ljudi su veoma zadovoljni našom organizacijom, izgledom polja, iznenadilo ih je da nigde nema korova, da smo sve počistili, da smo zaista sve uradili da predstavimo i našu firmu, ali i Srbiju u najboljem svetlu, i da pokažemo da mnogo toga možemo da uradimo“.

Imanje Superiora - ©Agromedia

Goste su posebno interesovali naši novi hibridi, zastajali su, gledali ih, probali plodove, uzimali u ruku, mirisali… Rezonansa je zaista veoma dobra sa njihove strane, a dalje ćemo da vidimo. Sada beležimo sve te podatke, ali ići ćemo i kod njih u posetu. Imamo ogledna polja na terenu i onda ćemo da vidimo kako se drže svi ti plodovi, da li su rezistentni na njihovom tlu, da li se traže na tržištu, ali najverovatnije da će sve proći onako kako mi očekujemo“, dodaje Milan.

Ove nedelje, na Superiorovom imanju, našu najveću pažnju privukli su gosti iz dalekih zemalja, kao što su Alžir, Ukraina, Rusija i druge. Predstavnica ruske delegacije, Vera Puzankova, došla je iz Volgograda, nekadašnjeg Staljingrada. Vera predstavlja kompaniju „Danskoje“, koja ima oko 2.400 goveda i bavi se proizvodnjom mleka i stočne hrane.

Imanje Superiora - ©Agromedia

Vera Puzankova, iz kompanije Danskoje, iz Rusije, kaže: „Mi proizvodimo mleko, ali stajnjak koji imamo kao nus proizvod na našim farmama, omogućava nam da uđemo u povrtarstvo, kao još jedan pravac proizvodnje. Zato smo danas u Superioru u Srbiji“.

Za sada, posebno nas interesuju luk i kupus, jer nemamo mnogo iskustva u povrtarstvu. Ipak, planiramo da, uz pomoć Superiorovih ljudi, naučimo kako da gajimo i paradajz i papriku. Naravno, zanima nas i Superiorov kukuruz, jer ovu žitaricu mnogo koristimo u iskrani naše stoke“, dodaje Vera.


Ove nedelje, na Superiorovom imanju, našu najveću pažnju privukli su gosti iz dalekih zemalja, kao što su Alžir, Ukraina, Rusija…

Gospodin Sergej Sitničenko došao je iz kompanije „Lark sids“, iz Ukrajine. On, kaže, za Superior već dugo zna, ali je sada prvu put u Velikoj Plani. Predstavnici njegove kompanije došli su da vide kakvim semenima Superior raspolaže, i to, pre svega, paprike i paradajza.

Sergej Sitničenko, iz kompanije „Lark sids“, iz Ukrajine, kaže: „Veoma su nam interesantne Superiorove sorte paprike, kojima, kako smo čuli, može da odgovara naše podneblje. Kod nas danas, u Ukrajini, više ne postoje ovakve selekcione kuće, niti instituti. Zato se uvek oslanjamo na uvoz i verujemo da Superiorova ponuda može da bude veoma zanimljiva za naše povrtare.“


Imanje Superiora - ©Agromedia

Sa zemljama iz okruženje, Superior je već izgradio saradnju koja je na čvrstim stubovima. Ona se zasniva na uzajamnom poverenju, poštovanju i zajedničkoj koristi. Sa Bugarima, ove godine se slavila desetogodišnjica saradnje, a sa Mađarima, treći rođendan.


Attila Szantosi, iz kompanije „Biohungaricum LTD“, iz Mađarske, kaže: „Biohungarikum, kao što samo ime kaže, predstavlja kompaniju koja proizvodi organsko povrće. Naše plodove sami i prerađujemo i izvozimo gotovo svuda u svetu kao lepo upakovano zamrznuto povrće“.

Sa zemljama iz okruženje, Superior je već izgradio saradnju koja je na čvrstim stubovima. Ona se zasniva na uzajamnom poverenju, poštovanju i zajedničkoj koristi.

“Za Superior sam saznao sasvim slučajno, kada sam video bilbord na autoputu dok sam prolazio Srbijom. Danas, ova kuća je naš veoma važan partner, naročito kada je reč o proizvodnji plavog patlidžana i paprike“, dodaje on. 

S obzirom na to da smo prošlog vikenda već razgvarali sa Nebojšom Đinovićem, jednim od vlasnika Superiora, ovoga puta poželeli smo da čujemo kakvi su utisci zaposlenih u ovoj kući.

Imanje Superiora - ©Agromedia

Na kraju, kada se sve sumira, mi smo apsolutno zadovoljni. Da li su i svi ciljevi ostvareni, to ćemo videti krajem godine, kada krene prodaja. Ipak, s obzriom na to da smo već čuli tu rezonansu i te odgovore, a sudeći i po pismima, mejlovima i zahvalnicama koje su nam pisali, dobili smo vetar u jedra da nastavimo ovim tempom i da u narednim godinama budemo još bolji, da još više napredujemo i da postanemo apsolutno najprepoznatljiviji brend iz Srbije“.

Sagovornici:
Milan Erić, Export menadžer, Superior
Vera Puzankova, kompanija Danskoje, Rusija
Sergej Sitničenko, kompanija Lark sids, Ukrajina
Attila Szantosi, Biohungaricum LTD, Mađarska

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica