Kupujte samo sveže: Prodaja robe na veliko na Veletržnici Beograd

„Veletržnica Beograd“ posrednik je u prodaji robe na veliko i igra veoma važnu ulogu kada je reč o plasiranju voća i povrća. Godišnji promet na „Veletržnici Beograd“ iznosi oko 120.000 tona robe.

„Veletržnica Beograd” je privredno društvo osnovano 2012. godine i prostire se na 18,5 hektara. Nalazi se na mestu nekadašnje kvantaške pijace u neposrednoj blizini aerodroma i Luke Beograd.

„Na ‘Veletržnici Beograd’ odvija se promet voća i povrća iz Srbije, ali ima i uvoznih proizvoda iz Grčke, Italije i Španije. Uglavnom se trguje proizvodima iz naše zemlje ali uz blagi rast prodaje južnog voća, jer je takav period”, rekao nam je v.d. direktor „Veletržnice Beograd”, Zoran Milošević.

Zoran Milošević v.d. direktor Veletržnice Beograd - © Agromedia

Svakog ponedeljka izlazi izveštaj o prometu u toku prethodne nedelje u kojem detaljno možete pročitati čime se najviše trgovalo i kako su se kretale cene određenih proizvoda.

„Veletržnica radi 24 sati dnevno, 365 dana u godini. Poseduje trafo stanicu i agregat. Na raspolaganju je prostor od 7 hektara za prodaju voća i povrća iz kamiona. Tu ima ukupno 760 prodajnih mesta i 75 šatora gde se obavlja ista delatnost. Upravna zgrada prostire se na 7.500 m2 gde se nalaze 26 lokala, 42 kancelarije i 52 magacina. Pre dve godine otvoren je i carinski terminal, a ove godine je završeno 10 lokala od 20 kvadrata za prodaju konditorskih proizvoda”, objašnjava nam Zoran Milošević.

Prodaja povrća - © Agromedia

Prodaja povrća i voća često se obavlja iz kamiona, a vremenski uslovi često mogu biti nepovoljni. Ovog meseca planira se puštanje u rad nove hale koja će rešiti te i slične probleme.

Nova hala - © Agromedia

„Nova hala u kojoj će se nalaziti voće i povrće izgrađena je 2017. godine i ovog meseca planiramo da je pustimo u rad. To je jedna od najsavremenijih prostorija u regionu. Hala je površine od 10.400 m2 sa 40 prodajno-poslovnih jedinica, svaka ima oko 200 kvadrata, svoju utovarnu i istovarnu rampu, kao i vazdušnu zastavu koja sprečava mešanje vazduha. U svakoj poslovnoj jedinici nalazi se prodajno-izložbeni i kancelarijski prostor koji ima internet. Prodaja iz kamiona može biti veoma neugodna po svim vremenskim uslovima, ali uslovi u ovoj hali biće savršeni”, rekao je Milošević.

Na „Veletržnici Beograd” posluje preko 500 trgovaca, a dnevno je poseti u proseku 2.200 kupaca.

Veletržnica Beograd - © Agromedia

Mogućnost trgovanja poljoprivrednim proizvodima na „Veletržnici Beograd” imaju:

  • poljoprivredna gazdinstva;
  • poljoprivredni proizvođači;
  • preduzeća koja su registrovana za obavljanje poljoprivredne delatnosti
  • i samostalne trgovinske radnje.

Sagovornik: Zoran Milošević, v.d. direktor „Veletržnice Beograd”

Komentari