Na pijačnim tezgama rastu cene zelene salate | Cene povrća

Na pijačnim tezgama rastu cene zelene salate | Cene povrća

Na pijačnim tezgama širom Srbije evidentirano je poskupljenje zelene salate u prethodnoj nedelji.

Na pijaci Skadarlija u Beogradu zabeležena je raznovrsna ponuda sezonskog povrća, ali je obim ponude bio slabiji od uobičajenog za ovaj period godine.

Prodaja je bila zadovoljavajuća. Zabeležen je pad cene blitve, brokoli, dinja, karfiola, lubenice, paprike babure, paradajza. Za razliku od njih skuplji su bili mladi crni luk, čeri paradajz, paškanat, peršun korenaš, šampinjoni, spanać, tikvice i zelena salata.

Bolja ponuda paprike, paradajza i lubenice na zelenoj pijaci u Loznici uslovila je pad cena u odnosu na prethodni period. Za razliku od njih skuplji su bili dinja, krastavac salatar, zelena salata i šargarepa.

Na kvantaškoj pijaci u Nišu je protekle sedmice došlo do pada cena cvekle, krastavca salatara, lubenice, praziluka, šargarepe i rasta cena mladog krompira, tikvice i zelene salate.

Na kvantaškoj pijaci u Leskovcu nije bilo značajne razlike u cenama, ponudi i tražnji proizvoda.

Na kvantašu u Beogradu nije bilo značajnije pomene u pogledu ponude povrća na prodajnim punktovima. Skuplji su u poređenju sa drugom sedmicom jula bili blitva, boranija, dinja, karfiol, paprika babura, patlidžan, šareni pasulj, rotkvica, šampinjoni, praziluk zelena salata i zelje. Zabeležen je pad cena celera, lubenice, šargarepa i spanaća. Prodaja je bila nešto bolja u odnosu na prethodni period.

Izvor: STIPS

Pratite nas

PODELITE VEST

Tagovi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica

Izdvajamo

Prethodna
Sledeći

Povezane vesti

Najčitanije vesti

×

Prijavite se na newsletter

Saznajte prvi sve aktuelnosti