Za unapređenje poljoprivrede 306 miliona dinara

Za unapređenje poljoprivrede 306 miliona dinara

Vojvođanskim poljoprivrednicima uručeno je 214 ugovora za bespovratna sredstva iz budžeta AP Vojvodine. Ukupna vrednost sredstava iznosi preko 306 miliona dinara.

 Vojvođanima uručena 214 ugovora za unapređenje poljoprivrede - © Pixabay

Pomenuta sredstva Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo u 2017. godini opredelio je putem konkursa za sisteme za navodnjavanje, biljnu proizvodnju u zaštićenom prostoru i za sisteme protivgradnih mreža.

Predsednik Vlade Vojvodine, Igor Mirović, najavio je tom prilikom da će biti nastavljeno sa ulaganjima u poljoprivredu sa ovakvim i još većim obimom sredstava, te da će prioritet imati mali i srednji proizvođači.

Mirović je podsetio da je u ovoj godini u pokrajinskom budžetu za agrar predviđeno osam milijardi dinara, što je pojedinačno i nominalno najveći iznos do sada.

Već 1. februara biće raspisan veliki broj konkursa. Tako će poljoprivrednim proizvođačima biti omogućeno da na vreme planiraju svoje aktivnosti, koje zavise od kalendara i imaju određene specifičnosti“, najavio je Mirović.

Prema njegovim rečima, Fond za razvoj poljoprivrede već je realizovao 200 ugovora za nabavku poljoprivredne mehanizacije, a interesovanje je danas naraslo na više od 700 zahteva.

Izvor: RTV


Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica