Vesti – Na forumu „Hrana za Evropu“ glavna tema unapređenje kvaliteta srpske agroprivrede

Vesti – Na forumu „Hrana za Evropu“ glavna tema unapređenje kvaliteta srpske agroprivrede

Poljoprivredni forum „Hrana za Evropu“ održan je 4. i 5. novembra u Vršcu, u organizaciji Ekonomskog instituta i Društva agrarnih ekonomista Srbije, a uz predstavnike resornog ministarstva, naučne zajednice, poljoprivrednih, prehrambenih kompanija i drugih.

Šargarepe na fabričkoj traci - ©Agromedia 

Na šestom po redu Forumu govorilo se o unapređenju kvaliteta u srpskoj agroprivredi, potom i o značaju rada na povećanju skladišnih i prerađivačkih kapaciteta, kao i usmerenosti agrarnih mera i alata, prvenstveno na sektore u kojima Srbija može biti konkurentna.

„Jedan od glavnih ciljeva Foruma jeste da u narednih desetak godina vrednost agroprivredne proizvodnje bude na nivou sadašnjeg bruto domaćeg proizvoda, zaključio je Dragan Šaganović, generalni direktor Ekonomskog instituta.

Tokom prvog dana Foruma, Goran Borčak, komercijalni direktor kompanije Victoria Logistic“, na panelu „Srpska agroprivreda viđena očima menadžera“ istakao je da je podizanje konkurentnosti domaćeg agro sektora i povećanje poljoprivredno-prehrambenog izvoza ključno za povezivanje primarne poljoprivredne proizvodnje i prerađivačke industrije, ali i za uspostavljanje sistema kvaliteta.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica