U Nišu otvorena nova savremena laboratorija

U Nišu otvorena nova savremena laboratorija

U Veterinarskom specijalističkom institutu „Niš“ otvorena je nova savremena laboratorija. Reč je o najsavremenijoj laboratoriji u Srbiji i regionu, za bakterijske zoonoze i molekularnu dijagnostiku.
 

Otvorena savremena laboratorija u Nišu - © Pixabay

Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine, Branislav Nedimović, rekao je da je prošle godine EU okarakterisala Srbiju kao zemlju koja pruža veliku podršku u odbrani čitavog sistema Evrope u pogledu borbe protiv nodularnog dermatitisa – bolesti kvrgave kože goveda i da je najvažniju ulogu imao upravo taj institut.

„Ovaj institut je bio tačka gde smo se najviše borili protiv bolesti kvrgave kože i plavog jezika“, kazao je Nedimović. On je naglasio da je taj institut dodatno unapređen novim centrom i laboratorijom, koja je jedna od najsavremenijih u svetu.

Ministar je naglasio da je Niš grad u kome može da se razvija trgovina i da će se zato tu ulagati i u kontrolu kvaliteta mleka.

„Potrebno je da razvijemo i Niš, pored Batajnice i Novog Sada, pošto u Nišu imamo najveći stočni fond na ovim prostorima“, dodao je Nedimović.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica