Potpisano 67 ugovora za uređenje atarskih puteva

Potpisano 67 ugovora za uređenje atarskih puteva

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Uprava za poljoprivredno zemljište, zaključilo je ugovore o korišćenju sredstava za uređenje nekategorisanih puteva i otresišta sa predstavnicima 67 jedinica lokalnih samouprava sa teritorije centralne Srbije.

Uređenje atarskih puteva - © Pixabay 

U saopštenju Ministarstva poljoprivrede navodi se da je za uredenje nekategorisanih puteva i otresišta, budžetom za ovu godinu predvidela sredstva u iznosu od 851 milion dinara, od čega resorno ministarstvo učestvuje sa više od 249 miliona dinara.

“Ove godine planira se obnova oko 860 kilometara seoskih puteva. Uz komasaciju, uredenje poljskih puteva i otresišta je jedna od najznačajnijih mera kojom se na komplesan način upravlja zemljištem i kojom se poboljšavaju uslovi života i rada poljoprivrednika, ali i svih drugih ljudi koji žive u ruralnom području“, rekao je državni sekretar Velimir Stanojević prilikom potpisivanja ugovora.

On je rekao da se svake godine povećava broj zainteresovanih lokalnih samouprava koje konkurišu za ovu meru ministarstva od koje će, kako je istakao, korist imati više hiljada poljoprivrednih proizvođača.

Tokom prethodne tri godine ministarstvo je zajedno sa lokalnim samoupravama uložilo 2,2 milijarde dinara za uredenje 2.500 kilometara atarskih puteva, navodi se u saopštenju ministarstva.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica