Poljoprivredni krediti za uspešniju prolećnu setvu!

Poljoprivredni krediti za uspešniju prolećnu setvu!

Sa dolaskom prolećne setve brine vas gde možete naći povoljne bankarske kredite, ali i koji su njihovi uslovi kreditiranja. Ove nedelje vas upoznajemo sa kreditima koje nudi Crédit Agricole banka. 

 Poljoprivredni krediti u Crédit Agricole banci - © Crédit Agricole banka

Jedan od najvažnijih segmenata poslovanja Crédit Agricole banke je podrška razvoju agro delatnosti u Srbiji. U svojoj ponudi, ta banka ima širok spektar proizvoda i usluga koji su namenjeni poljoprivrednicima. To su na primer, paket računi, elektronsko i mobilno bankarstvo, kao i veliki izbor kreditnih proizvoda čiji uslovi zavise od više faktora.

Najznačajniji faktori su namena kredita i rok otplate, ali su takođe važni i poslovni pokazatelji klijenta.

Da bi se jedno poljoprivredno gazdinstvo kvalifikovalo za kredit, potrebno je da bude registrovano u Registru poljoprivrednih gazdinstava i da ima aktivni status u tekućoj godini. Treba da obrađuje najmanje 20 hektara ili da ima minimum 15.000 evra godišnjeg prihoda od poljoprivredne proizvodnje.

Detaljnije o uslovima kreditiranja u Crédit Agricole banci možete pročitati OVDE

Kada je reč o pravnim licima, oni moraju da posluju najmanje godinu dana. Ukoliko je u pitanju mešovita delatnost pravnog lica, moraju da ostvaruju minimum 50% prihoda od poljoprivredne delatnosti. Bitna i dobra kreditna istorija, takođe su jedan od kriterijuma za odobrenje kredita u toj banci.
 

Poljoprivredni krediti za mehanizaciju - © Agromedia

„Krediti za poljoprivrednu delatnost su, po pravilu, gotovo uvek namenski jer je to delatnost koja ima vrlo konkretne investicije i ulaganja. Namene tih kredita mogu biti kupovina obrtnih i trajno obrtnih sredstava, osnovnih sredstava kao što je mehanizacija, poljoprivredno zemljište, objekti, oprema, kao i ulaganja u energetsku efikasnost”, objašnjava Sanja Švonja, menadžer za odnose sa javnošću i društvene mreže. 


Ona dodaje, da u okviru svake namene postoje podtipovi kredita koji su u potpunosti prilagođeni klijentu i u zavisnosti od toga da li je reč o ratarskoj, voćarskoj, stočarskoj, ili povrtarskoj proizvodnji.

Crédit Agricole banka pruža prilagođene usluge svakom klijentu, bez podele na mala ili velika gazdinstva. Od samog početka finansiranja poljoprivredne delatnosti, ta banka razvija i primenjuje individualni pristup na osnovu kog svaki klijent dobija maksimalnu posvećenost svog menadžera za poljoprivredno bankarstvo.

Sagovornik: Sanja Švonja, menadžer za odnose sa javnošću i društvene mreže


Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica