Podsticaji za biljnu proizvodnju i opremanje stočarskih farmi

Podsticaji za biljnu proizvodnju i opremanje stočarskih farmi

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo raspisao je konkurs za sufinansiranje nabavke konstrukcija i opreme za biljnu proizvodnju u zaštićenom prostoru, kao i za opremanje stočarskih farmi na teritoriji AP Vojvodine u 2017. godini.

Podsticaji za biljnu proizvodnju i opremanje stočarskih farmi - © Pixabay 

Za ove namene predviđeno je do 20 miliona dinara, a sufinansira se do 60% investicije bez PDV-a, odnosno do 70% za područja sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi, lica mlađa od 40 godina i žene. Ukupan iznos bespovratnih sredstava po jednoj prijavi može biti maksimalno 1.800.000 dinara, odnosno 1.980.000 dinara.

Bespovratna sredstva dodeljuju se za sufinansiranje nabavke konstrukcije za objekte zaštićenog prostora, nabavku višegodišnjih, višeslojnih folija za pokrivanje objekata zaštićenog prostora, folija za senčenje i sprečavanje gubitka toplote, mreža za senčenje objekta, sistema za navodnjavanje “kap po kap”, instrumenata za merenje nivoa CO2, temperature supstrata i vazduha, kao i vlage, i sistema za zagrevanje.

Pravo učešća na konkursu imaju fizička lica koja su nosioci registrovanog poljoprivrednog gazdinstva, privredna društva i zemljoradničke zadruge, a konkurs je otvoren do utroška sredstava, odnosno zaključno sa 15. septembrom 2017. godine.

Podsticaji za biljnu proizvodnju i opremanje stočarskih farmi - © Agromedia 

Pored ovog raspisan je i konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za opremanje stočarskih farmi u AP Vojvodini u 2017. godini, kojim je planirano sufinansiranje opremanja govedarskih, svinjarskih, ovčarskih, kozarskih i živinarskih farmi, nabavke opreme za mužu, opreme za hlađenje i skladištenje mleka i opreme za izđubravanje.

Za ove namene predviđen je iznos do 35 miliona dinara, a sufinansira se do 60% investicije bez PDV-a. Maksimalan iznos bespovratnih sredstava po jednoj prijavi je 2.250.000 dinara, odnosno 2.500.000 dinara ako je podnosilac prijave žena ili lice mlađe od 40 godina, odnosno ako se investicija realizuje na području sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi.


Ovja konkurs je takođe otvoren do utroška sredstava, a zaključno sa 31. avgustom 2017. godine.

Izvor: eKapija

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica