Leskovčanima uručene subvencije – U planu novi podsticaji za 2017. godinu

Leskovčanima uručene subvencije – U planu novi podsticaji za 2017. godinu

Po konkursu koji je raspisao Fond za razvoj poljoprivrede grada Leskovca u 2016. godini, pravo na podsticajna sredstva iz budžeta grada ostvarilo je 234 proizvođača iz tog kraja. Ukupna vrednost subvencija iznosi 10,3 miliona dinara.
 

Leskovačkim poljoprivrednicima uručene subvencije - © Pixabay

U prostorijama Visoke poslovne škole strukovnih studija gradonačelnik Leskovca, Goran Cvetanović, uručio je početkom nedelje prvih 10 ugovora registrovanim poljoprivrednim proizvođačima.

On je tom prilikom istakao da je cilj podsticaja da se podstakne konkurentnost i kvalitet poljoprivrede u leskovačkom kraju. Pored toga, ova sredstva omogućiće povećanje vrednosti poljoprivrednih proizvoda.

Cvetanović je dodao da je od 2013. godine do danas iz budžeta grada čak 2.320 gazdinstva dobilo subvencije, u šta je uloženo preko 130 miliona dinara.

U planu je da se u tekućoj 2017. godini za ovu namenu izdvoji preko 20,5 miliona dinara, rekao je Cvetanović, i pozvao poljoprivrednike da apliciraju za podsticajna sredstva i za tekuću godinu.

Za revitalizaciju kanala i vodotokova drugog reda u zonama poljoprivredne proizvodnje biće obezbeđeno 9 miliona dinara. Za protivgradnu odbranu biće izdvojeno 7,2 miliona, od toga 3 miliona za rad protivgradnih strelaca i 120 raketa.

U ovoj godini biće nastavljeni i radovi na komasaciji, na krčenju starih vinograda „Navipa“ na državnom zemljištu, biće izgrađena nova mreža atarskih puteva, a u revitalizaciju atarskih puteva na teritoriji grada biće uloženo preko 20 miliona dinara.

Izvor: Jugpress


Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica