Konkursi za subvencije počinju u februaru

Konkursi za subvencije počinju u februaru

Konkursi za subvencije u oblasti poljoprivrede biće objavljeni u drugoj polovini februara. Subvencije će biti podeljene u četiri kategorije: za nabavku voćarskih i vinogradarskih traktora, za mlade poljoprivredne proizvođače, za unapređenje prerađivačkih kapaciteta i za izgradnju objekata za skladištenje, sušenje i zamrzavanje proizvoda.
 

Konkursi za subvencije u februaru - © Agromedia

Konkursi će biti realizovani po drugačijem principu nego do sada. Zainteresovani će moći da konkurišu u Upravi za agrarna plaćanja sa profakturama. Nakon toga, Uprava donosi odluku da li je njihova investicija prihvaćena ili nije, objasnio je ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Branislav Nedimović.

Prema njegovim rečima, nakon prihvatanja investicije, svi koji su konkurisali imaće rok od 60 ili 90 dana da je realizuju. Rok realizacije zavisiće od vrste investicije.

Ukoliko preostane sredstava, biće i drugog poziva. Biće sprovedene i mere kontrole kako bi se subvencije koristile na pravi način.

Nedimović je ukazao i na to da je Srbiji potrebno između 10.000 i 14.000 protivgradnih raketa kako bi se poljoprivrednici uspešno branili od grada. 

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica