Konkurs za obuku 200 poljoprivrednika

Konkurs za obuku 200 poljoprivrednika

Ministarstvo poljoprivrede raspisalo je konkurs za učešće kompanija, zadruga i udruženja proizvođača u programu obuke “Podrška razvoju izvoznih kapaciteta agrobiznis kompanija u Republici Srbiji”, a planirano je deset dvodnevnih predavanja za 200 učesnika.

Konkurs za obuku 200 poljoporivrednika - © Pixabay 

Cilj konkursa, piše u saopštenju ministarstva, je izbor agrobiznis kompanija, zadruga, udruženja proizvođača čiji će predstavnici učestvovati u programu obuke čiji je cilj razvoj postojećih, unapređenje izvoznih kapaciteta i poboljšanje spoljnotrgovinskog bilansa u sektoru poljoprivrede i prehrambene industrije.

Učesnici treninga mogu biti predstavnici izvozno orjentisanih kompanija proizvođača registrovanih na području Republike Srbije i upisanih u Agenciji za privredne registre koji se bave proizvodnjom i preradom voća, povrća, mesa i mleka.

Plan ministarstva je, navode, da se održi 10 dvodnevnih obuka u periodu septembar – novembar 2017. godine, sa 20 učesnika u okviru jedne dvodnevne obuke, a cilj je da trening prođe ukupno 200 učesnika tokom trajanja obuke.

Trening program, navode u ministarstvu je deo aktivnosti u okviru projekta “Pomoć za trgovinu – podrška razvoju proizvodnih kapaciteta agroindustrijskog sektora u Srbiji” koji finansira Vlada Ruske Federacije, a sprovodi Program za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP).

Nakon završetka programa, biće odabrano do 10 najboljih kompanija kojima će projekat obezbediti stručnu konsultantsku pomoć u pogledu sertifikovanja i uvođenja međunarodno priznatih standarda kvaliteta, objašnjavaju u ministarstvu.

Prijavljivanje na konkurs ministarstva je do 1. septembra 2017. godine.

Izvor: RTV


Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica