Kinezi žele neograničene količine mesa, kukuruza i suvih šljiva

Kinezi žele neograničene količine mesa, kukuruza i suvih šljiva

Neograničene količine jagnjećeg mesa, kukuruza, suvih šljiva i rezanaca od repe srpski poljoprivrednici uskoro će moći da izvoze u Kinu.

Kinezi žele neograničene količine mesa, kukuruza i suvih šljiva - © Pixabay

Delegacije dveju zemalja potpisale su Memorandum o utvrđivanju akcionog plana za trgovinu i investicije u poljoprivredi.

Kako je novinarima u Pekingu izjavio premijer Srbije, Aleksandar Vučić, posle odvojenih sastanaka sa predsednikom i premijerom Kine, Si Đinpingom i Li Kećijangom, sa rukovodstvom te zemlje dogovoren je izvoz srpskih proizvoda u Kinu.

„Mi od ovog trenutka možemo da izvozimo neograničene količine i jagnjećeg mesa, i kukuruza, i suvih šljiva, i rezanaca od repe. Do leta ćemo da završimo dogovor za govedinu, i do kraja godine svinjsko meso i mlečne proizvode“, rekao je Vučić.

On je istakao da je to ogroman uspeh i da je time stvorena široka paleta mogućnosti za naše poljoprivrednike i ulaganje u srpsku poljoprivredu.

„Istovremeno, kineski prerađivači počeće da dolaze u Srbiju koristeći tu priliku, jer iz naše zemlje mogu da vrate ogroman broj proizvoda u svoju zemlju“, rekao je Vučić.

Izvor: B92


Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica