Žita Srbije i FAO potpisali sporazum o saradnji

Žita Srbije i FAO potpisali sporazum o saradnji

Organizacija za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih nacija (UN FAO) i Udruženje za unapređenje proizvodnje i izvoza žitarica i uljarica Žita Srbije potpisali su Sporazum o saradnji kojim je nastavljena institucionalna, stručna i finansijska podrška ovih međunarodnih organizacija razvoju sektora poljoprivrede u Srbiji. Sporazum je potpisan na osnovu ugovora o saradnji sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD).
 

Kukuruz - © Agromedia

Sporazum obuhvata saradnju u brojnim aktivnostima koje za cilj imaju dugoročni razvoj i unapređenje proizvodnje i trgovine žitaricama i uljaricama. Njime je planirana izrada sektorske analize i istraživanja tržišta, kojima bi se identifikovale osnovne mogućnosti i problemi u izvozu, počev od kvaliteta žitarica, preko infrastrukture i logistike, do uspešnog promovisanja proizvoda iz Srbije na inostranim tržištima.

Cilj sporazuma je i unapređenje kapaciteta Udruženja i njegovih članova, proizvođača i trgovaca žitaricama i uljaricama. To podrazumeva adekvatno informisanje, edukaciju, učešće na međunarodnim skupovima i upoznavanje sa potencijalnim inostranim partnerima i njihovom najboljom praksom u poslovanju.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica