Cene voća na zelenim pijacama za period 22-26.08.2016.

Cene voća na zelenim pijacama za period 22-26.08.2016.

Na zelenim pijacama došlo je do pada cene breskve, šljive, grožđa i kupine, ali je zato banana i kruška poskupela.

Na zelenoj pijaci u Vranju došlo je do pada cene breskve i šljive zbog bolje ponude, kao i do rasta cene banane zbog boljeg kvaliteta. U ponudi voća dominira šljiva. Ponuda je bolja, dok je tražnja na prošlonedeljnom nivou.

Ponuda voća na čačanskoj zelenoj pijaci je dobra. Ove sedmice cena maline kretala se od 200 do 220 dinara. Kruška je koštala 50 dinara, šljiva 40 do 50, a jabuka 50 do 60 dinara. Orah se prodavao po ceni od 600 dinara za kilogram. Ostale cene se nisu menjale.

U Loznici je ponuda voća takođe bila dobra. Naročito se povećala ponuda grožđa, pa je došlo do pada cene. Cena je pala i kod kupina, a porasla kod jabuke sorte ajdared.

Izuzetno slaba ponuda južnog voća zapažena je na beogradskim zelenim pijacama. Ponuda jabuka se poboljšava, a i grožđa je sve više u ponudi. Nastavljena je dobra ponuda breskvi, nektarina, šljiva i krušaka. Prodaja je takođe malo živnula u odnosu na prethodni period. Kada je reč o cenama, primećen je rast kod breskve i kruške, a jeftinije je bilo belo grožđe koje je ostalo iz uvoza.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica