Cene stoke za period 08-12.09.2017.

Cene stoke za period 08-12.09.2017.

U pojedinim klanicama zabeležen je pad cena junadi, tovljenika i jagnjadi.

Pad otkupne cene junadi težine od 350 do 480 kg evidentiran je u klanicama na području pčinjskog regiona. Otkup bikova simentalske rase preko 500 kg obavljao se po nepromenjenim cenama u odnosu na prethodni period. Na stočnoj pijaci u Vranju, za razliku od prošle nedelje, u ponudi je bilo krava za klanje po ceni od 150 din. Na stočnoj pijaci u Obrenovcu, kao i prošle sedmice, i tokom ove nedelje u ponudi je bilo nekoliko teladi simentalske i holštajn rase, a cene su ostale nepromenjene. Bez promena bilo je i u klanicama na području Beograda tokom prve sedmice septembra. Klanice sa područja Zaječara vršile su otkup tovne junadi telesne mase od 350 do 480 kilograma i krave za klanje.

U ponudi je još bilo krmača za klanje, prasadi težine od 16 do 25 kg, priplodnih nazimica i tovljenika težih od 120 kilograma, ali njihove cene su zadržale nivo od prošle nedelje. Bilo je otkup tovljenika obe kategorije ali po nepromenjenim cenama. Za prodaju je bilo prasadi obe kategorije, koji su se prodavali po cenama kao i prošle nedelje. Na stočnoj pijaci u Čačku ponuda prasadi i tovljenika je bila dobra. Cena prasadi je niža nego u prethodnom periodu i kretala se od 210 do 220 dinara. Cene tovljenika i krmača za klanje su zadržale nivo od prošle nedelje.

Niža je bila cena jagnjadi protekle sedmice na pijaci žive stoke u Loznici. Dominirao je iznos od 260 din/kg. Za razliku od njih prodajne cene ovaca i koza su ostale na nivou od prošle nedelje. U prodaji je bilo ovnova za priplod po ceni od 16.000 dinara po grlu. Cena jaradi je bila niža nego prošle sedmice. Otkupna cena jagnjadi bila je niža u odnosu na prethodni period u klanicama na području nišavskog regiona. Na stočnoj pijaci u Beljinu kod Niša došlo je do pada prodajnih cena jaradi, dok se cene jagnjadi, koza i ovaca nisu menjale.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica