Cene stoke na stočnim pijacama za period 12-16.09.2016.

Cene stoke na stočnim pijacama za period 12-16.09.2016.

Prošle nedelje zabeležen je pad cene cene teladi na području Braničevskog, Podunavskog, Moravičkog i Zlatiborskog okruga. Prasad i krmače za klanje pojeftinili su u Čačku, a tovne svinje i krmače za klanje u Kragujevcu. Do rasta cena šilježadi i ovaca došlo je na području Braničevskog okruga.

 

Telad simentalske rase telesne mase do 160 kilograma pojeftinila su u Braničevskom okrugu na 350 din/ kg. Ta kategorija goveda, uz tovne bikove iste rase teške preko 500 kilograma bila je jeftinija i u Podunavskom okrugu. Telad iste rase i težine po nižim cenama, odnosno za 320 din/kg, prodavana su i u Moravičkom i Zlatiborskom okrugu.

U Čačku su, u odnosu na prethodni period, jeftinije bile obe kategorije prasadi i krmače za klanje. Tovne svinje telesne mase od 80 do 120 kilograma i krmače za klanje bile su jeftinije u Kragujevcu, dok je pad cene tovnih svinja telesne mase od 80 do 120 kilograma zabeležen u Podunavskom okrugu.

U Braničevskom okrugu poskupeli su šilježad na 160 din/kg i ovce na 120 din/kg. Više cene dviski i jaradi zabeležene su u Kragujevcu, gde su pojeftinile koze na 120 din/kg.

 

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica