Cene stoke na stočnim pijacama za period 07-11.04.2017.

Cene stoke na stočnim pijacama za period 07-11.04.2017.

Protekle nedelje došlo je do pada cene teladi simentalske rase i dviski, dok su prasad i jagnjad bila skuplja.

 

Na pijaci žive stoke u Kraljevu došlo je pada prodajne cene teladi u odnosu na prethodnu nedelju i najčešće su se mogla kupiti po ceni od 360 din/kg. Telad simentalske rase do 160 kilograma bila su jeftinija i na stočnoj pijaci u Vranju, pošto se prodaja najčešće odvijala po ceni od 390 din/kg. U klanicama na području Šumadije zabeležen je pad otkupne cene teladi simentalske rase do 160 kilograma na 440 din/kg. Priplodne krave simentalske rase bile su jeftinije u odnosu na poslednju nedelju marta na stočnoj pijaci u Kragujevcu. Dominirao je iznos od 188.000 dinara po grlu.

Prasad su prošle nedelje bila skuplja na pijaci žive stoke u Pirotu. Kod obe kategorije dominirao je iznos od 290 din/kg. Rast otkupne cene prasadi od 16 do 25 kilograma zabeležen je i u klanicama na području Podunavlja. Dominirao je iznos od 260 din/kg. Protekle nedelje bile su više otkupne cene prasadi, tovnih svinja i krmača za klanje u klanicama na području severne Bačke. Na pijaci žive stoke u Smederevu zabeležen je rast prodajne cene prasadi od 16 do 25 kilograma i najčešće su se mogla pazariti po ceni od 280 din/kg.

Na stočnoj pijaci u Smederevu došlo je do pada dominantne cene dviski u odnosu na prethodnu nedelju. Najčešće su se mogle pazariti po ceni od 210 din/kg. Otkupna cena jagnjadi bila je viša protekle nedelje i u klanicama na području severne Bačke, gde je dominirao iznos od 235 din/kg. Na pijaci žive stoke u Požarevcu evidentiran je rast prodajne cene jagnjadi u odnosu na prethodni period i najčešće su se mogla pazariti po ceni od 310 din/kg. Jarad su protekle nedelje bila skuplja na pijaci žive stoke u Kragujevcu. Dominirao je iznos od 300 din/kg. 

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica