Cene povrća na zelenim pijacama za period 10-14.03.2017.

Cene povrća na zelenim pijacama za period 10-14.03.2017.

Prošle nedelje se na beogradskom kvantašu mogao kupiti mladi kupus!

Prvi put ove godine se u raznovrsnoj ponudi povrća pronašao mladi kupus po dominantoj ceni od 120 din/kg. Ponuda krastavca salatara bila je bolja, što se odrazilo na pad cene ove povrtarske kulture. Ponuda ostalog povrća uglavnom je bila na prošlonedeljnom nivou. Evidentiran je pad kod blitve, crnog luka, mladog crnog luka, čeri paradajza, žutog pasulja, paškanata, peršuna korenaša, praziluka, spanaća i zelja. Za razliku od njega zabeležen je rast cene brokolija, kelja, ljute paprike, paradajza i šampinjona.

Bogata je bila ponuda raznovrsnog povrća na zelenoj pijaci u Loznici. Zabeležen je blagi pad cena sezonskog povrća, pre svega mladog luka, zelene salate, spanaća i rotkvica.

U Čačaku je u prodaji bilo patlidžana po ceni od 300 din/kg koliko su koštali tikvica i paprika. Za brokoli i karfiol su kupci izdvajali 350 din/kg. Prodaja krastavca salatara najčešće se odvijala po ceni od 250 din/kg, dok je kod paradajza i šampinjona dominirao iznos od 200 din/kg.

Na zelenoj pijacu u Vranju skuplji su bili blitva i rotkvica, a jeftiniji mladi kupus, crni luk i spanać. Ponuda, tražnja i dominantne cene ostaih poljorivrednih proizvoda bili su na prošlonedeljnom nivou.


Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica