Cene povrća na zelenim pijacama za period 07-11.04.2017.

Cene povrća na zelenim pijacama za period 07-11.04.2017.

U nedelji za nama na pijacama se prvi put prodavao mladi domaći krompir iz plastenika.

 

Na kvantaškoj pijaci u Beogradu se prošle nedelje u ponudi pojavio domaći mladi krompir proizveden u plastenicima. Njegova cena iznosila je od 230 do 250 din/kg. U prodaji su bile i domaće tikvice, mladi kupus i krastavac salatar, takođe, iz plastenika sa juga Srbije. Ponuda ostalog povrća bila je uglavnom na prošlonedeljnom nivou. Kada je reč o cenama, evidentiran je pad kod boranije, celera, lubenice, ljute paprike, rotkvice, tikvice i zelja. Za razliku od njih, skuplji su bili brokoli, mladi crni luk, paradajz, krastavac salatar i zelje.

Ponuda povrtarskih kultura bila je dobra na zelenoj pijaci u Čačku. Kod cvekle i krompira nije bilo promene cena. Za karfiol, brokoli, papriku i patlidžan trebalo je izdvojiti 300 din/kg. Kod tikvice, šampinjona, paradajza i krastavca salatara dominirao je iznos od 200 din/kg. Za spanać je najčešće trebalo izdvojiti 80 din/kg.

Na zelenoj pijaci u Vranju su ponuda i tražnja povrća bile bolje nego prošle nedelje. Došlo je do pada cene krastavca salatara, luka belog, rotkvica i tikvica. Rast cena zabeležen je kod blitve, kupusa, mladog belog i crnog luka, paradajza, paprike ostale i peršuna lišćara. 

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica